BFGoodrich ja moottoriurheilu

BFGoodrich osoitti hyvin varhaisessa vaiheessa olevansa suorituskyvyssään muita edellä olemalla jo vuonna 1915 ensimmäinen rengasvalmistaja, joka voitti legendaarisen Indianapolis 500 -rata-ajon toista kertaa peräkkäin.

Merkki myös niitti itselleen kunniaa Off road -lajien asiantuntijana voittamalla muun muassa Baja 1000 -rallin vuonna 1972. Pitkän matkan maastorallissa tuli pian lisää menestystä Corky ja Scott McMillinin voittaessa SCORE Baja 500:n vuosina 1983 ja 1988, ja ensimmäinen maastorallin maailmancup-voitto saavutettiin vuonna 1999. Merkki saavutti peräti 21 peräkkäistä voittoa Baja 1000 -rallissa vuosien 1986 ja 2007 välillä ja nousi Yhdysvaltain Offroad-kilpailujen suureksi nimeksi.

Menestys jatkui 90-luvulla useissa lajeissa, huippuna uusseelantilaisen Rod Millen vuonna 1994 voittama maailman kuuluisin ja vaikein vuoristoralli Pikes Peak. Voittajan Toyota Celicassa oli tietenkin BFGoodrichin renkaat. Yritys teki myös onnistuneen loikkauksen Afrikan mantereelle, jossa se voitti Dakarin rallin vuonna 1999 Jean-Louis Schlesserin toimiessa kuljettajana.

Vuosi 2006 oli käännekohta BFG:n urheiluhistoriassa, kun yritys liittyi WRC-ralliin (World Rally Championship) ja oli mukana mahdollistamassa Sébastien Loebin viiden peräkkäisen maailmanmestaruuden voittoa ja toimi Citroën- ja Ford-joukkueiden rengastoimittajana. Lyhyen WRC-ralliuransa aikana (2006-10) BFGoodrichin onnistui voittaa sekä kuljettajien että valmistajien maailmanmestaruus. BFGoodrich meni mukaan IRC-rallisarjaan vuonna 2007, jossa se voitti mestaruuden jo ensimmäisenä osallistumisvuotenaan Peugeotin kanssa.

Uuden vuosituhannen alussa BFGoodrich vahvisti asemansa erämaarallien ykkösenä FIA Cross-Country Rally World Cup-ja Dakar-ralleissa. Lisäystä palkintohyllyyn viime vuosina ovat tuoneet voitot SCORE Baja 1000- ja Dakar-ralleissa sekä ykkössija Australasian Safarissa vuosina 2011 ja 2012.

Moottoriurheilu on tuonut BFGoodrichille jo 200 titteliä erilaisissa Off road -kisoissa, 24 Baja 1000 -rallin voittoa, 10 peräkkäistä FIA:n pitkän matkan rallin maailmancupin mestaruutta ja kahdeksan Dakar-rallin voittoa, viimeksi vuonna 2012 Stéphane Peterhanselin Minillä. Merkki on myös keskeinen toimija useissa paikalliskisoissa, etenkin Pohjois-Amerikassa, jossa BFGoodrichin kulutuspintojen laatu pääsee näyttämään kyntensä mitä moninaisemmilla pinnoilla sorasta ja hiekasta kallioihin ja asfalttiin ja siten todistamaan tuotteiden uskomattoman monipuolisuuden.