ourhistory

Olipa kerran... BFGoodrich

Kyllä, aavikon pöly, hiekka ja muta ovat nykyään jokapäiväisiä haasteita maastoajokilpailuissa. Et ehkä kuitenkaan tiennyt, että BFGoodrich-renkailla on ollut merkitystä aivan muissakin tapahtumissa kuin moottoriurheiluvoitoissa. Kerromme sinulle jännittävästä tarinastamme mehukkaine anekdootteineen.

Miten kaikki alkoi?

benjamin goodrich

Vuonna 1870 tohtori Benjamin Franklin Goodrich perusti kumiteollisuustehtaan Pohjois-Amerikkaan, Akroniin, Ohioon.

Aluksi tehdas valmisti polkupyöränrenkaita ja sitten autonrenkaita, joiden tuli kestää kehittyvän auton nopeutta ja kuormitusta. Tämä sai Benjamin Franklinin pojan, Charles Goodrichin, perustamaan ensimmäisen rengastutkimuskeskuksen Yhdysvaltoihin.

BFGoodrich löysi pian toisen tavan työskennellä liikkuvuuden parissa ja siirtyi nopeasti kasvavalle ilmailuteollisuusalalle. Tämä antoi haasteisiin suuntautuneelle tuotemerkille mahdollisuuden ylittää rajoja aivan uusilla tavoilla:

– Tuotemerkki osallistui 75 km/h:n nopeusennätykseen, joka tehtiin vuonna 1909 Reimsissä järjestetyssä ensimmäisessä kansainvälisessä lentokilpailussa Curtiss Aeroplane Corporationin lentokoneella.

– 1920-luvulla tuotemerkille tarjoutui tilaisuus voittaa haaste, jota pidettiin aiemmin mahdottomana. Vuonna 1927 BFGoodrich toimitti renkaat Spirit of St. Louis -lentokoneeseen, jolla Charles Lindbergh teki historian ensimmäisen Atlantin ylittävän lennon ilman pysähdyksiä.

Historiamme aikana emme ole koskaan perääntyneet haasteiden suhteen. Emmekä koskaan aio. Alla on katsaus joihinkin merkittäviin haasteisiin, jotka BFGoodrich on voittanut vaiherikkaan historiansa aikana.

chronologicaltimeline challenge responsive en

Historiaamme leimanneet elokuvat

”Bullitt” – San Francisco, 1968

Steve McQueen nousee kameroiden seuraamana vihreään Ford Mustangiin. Hän käynnistää auton moottorin ja lähtee hurjaan takaa-ajoon, joka saa valkokankaat syttymään.

Renkaat kirskuvat ja auto poukkoilee San Franciscon kumpuilevilla kaduilla... Tämä kulttikohtaus elokuvasta ”Bullitt” sai tuhannet katsojat tarraamaan istuimiinsa aivan kuin olisivat istuneet samaisessa Mustangissa Steve McQueenin vieressä.

Mitä renkaita tässä toimintakohtauksessa käytettiin? BFGoodrich!

Batman ja muita kuuluisia autostuntteja

Jos olet Batman-fani, saatat yllättyä kuullessasi, että Batmobilessa käytettiin BFGoodrich-renkaita tämän supersankarin ensimmäisessä elokuvasovituksessa (1939). Pingviinin oli parasta olla varuillaan!

BFGoodrich-renkaat valittiin myös Burt Reynoldsin jännittäviin takaa-ajokohtauksiin Pontiac Firebird -autolla elokuvassa ”Konna ja Koukku” (1977) sekä ”The Dukes of Hazzard” -sarjan (vuodesta 1979) myyttiselle Kenraali Leelle, jonka henkeäsalpaavat stuntit tekivät lähtemättömän vaikutuksen televisiokatsojiin.

Olemme ylpeitä siitä, että jopa elokuvissa renkaamme on valittu vaativimpiin stuntteihin.

Tarinamme on tehnyt... historiaa

1310794 charles lindbergh

Charles Lindbergh

Tiesitkö, että ennen kuin renkaitamme käytettiin elokuvissa, ne vaikuttivat historiallisiin tapahtumiin?

Vuonna 1903 Horatio Nelson Jackson teki ensimmäisen Yhdysvaltojen rannikolta rannikolle suuntautuvan ajomatkan. Arvaatko, mitkä renkaat oli asennettu hänen Winton-touring-autoonsa? Aivan oikein! BFGoodrich-renkaat.

Vuonna 1927 Charles Lindbergh teki ensimmäisen Atlantin ylittävän lennon yksin ja ilman välilaskua. Lentokoneeseen asennetut renkaat, jotka varmistivat onnistuneen lentoonlähdön ja laskeutumisen, olivat myös BFGoodrich-renkaat.

Olipa kyseessä sitten tiepöly tai lentoturbulenssi, nämä edelläkävijät villitsivät väkijoukkoja, saivat aikaan liikutuksen kyyneleitä ja rikkoivat uusia ennätyksiä, jotka tuntuivat tuolloin mahdottomilta.

Olemme ylpeitä, että olemme voineet osallistua näihin seikkailuihin ja tarjota suorituskykyisiä, turvallisia ja tehokkaita renkaita, joihin nämä sankarit ovat voineet luottaa.

Historiaamme leimanneet voitot

Näiden historiallisten saavutusten lisäksi olemme ottaneet vastaan monia haasteita moottoriurheilun saralla. Aluksi olimme ensimmäinen rengasvalmistaja, joka voitti peräkkäiset mestaruudet Indianapolis 500 -kilpailussa.

Pian löysimme intohimomme kilpa-ajon likaisempaan puoleen ja rakensimme itsellemme arvostetun maineen maastoajon alalla. Olemme kilpailleet eri ympäristöissä Bajan aavikoilta Dakarin dyyneille, ja BFGoodrich on nähnyt ja voittanut kaiken mahdollisen. 

1913 indianapolis 500

Indianapolis 500 , 1913

moser g 240185

Moser G 240185

Olemme kohdanneet vuosien varrella paljon vastoinkäymisiä sekä tie- että maastokilpailuissa, mikä on opettanut meille monia tärkeitä asioita renkaiden suorituskyvystä. Insinöörimme ovat soveltaneet näitä oppeja jokaiseen tuotteeseen jokaisella segmentillä.

Edelleen paras maastossa

On ymmärrettävää, että rengasvalmistaja, joka loi all-terrain-luokan alun perinkin, suoriutuu maastoajosta vielä nykyäänkin.

Ensimmäisen Baja 1000 -voittomme jälkeen vuonna 1972 olemme saavuttaneet yli 200 maastoajomestaruutta. Mukaan lukien 21 peräkkäistä Baja 1000 -mestaruutta vuosina 1986–2007 tekee BFGoodrichista Pohjois-Amerikan aavikkokilpailujen keskeisen nimen.

history

Mutta kuten kaikki suuret kilpailijat, BFGoodrich janosi lisää ja halusi nähdä, mitä muuta maailmalla oli tarjota.

Vuodesta 2006 tuli käännekohta maailmanlaajuisesti, kun lähdimme mukaan rallin MM-sarjaan (WRC), autoimme Sébastien Loebiä voittamaan mestaruuden viitenä peräkkäisenä vuonna sekä Citroën- ja Ford-tiimejä voittamaan rakentajien mestaruuksissa.

Lyhyen WRC-kautemme aikana (2006–10) voitimme kaikki kuljettajien ja rakentajien mestaruudet. Tuotemerkki osallistui myös IRC-kilpailuun vuonna 2007 ja voitti sen ensimmäisenä vuonna Peugeotin kanssa.

BFGoodrich jatkoi menestystään voittamalla mestaruuksia sekä FIA Cross Country Rally World Cupissa että Dakarissa. Kahdeksan Dakar-voittoa 2000-luvun puolivälissä saavuttanut BFGoodrich jatkoi vuonna 2016 siitä, mihin se jäi, ja ajoi Team Peugeotin voittoon.

etape8 dakar2021 691 cropped

Tuotemerkin läsnäolo näkyy edelleen monissa paikallisissa kilpailuissa, erityisesti Pohjois-Amerikassa, jossa BFGoodrich-renkaat tarjoavat huippulaatua monenlaisilla pinnoilla, kuten mudalla, hiekalla, kallioisella maastolla ja asfaltilla, mikä on osoitus BFGoodrich-tuotteiden uskomattomasta monipuolisuudesta.

Laaja läsnäolomme kilpailumaailmassa on ollut mahdollista useiden tärkeiden kumppanuuksien ansiosta. 

Mikä sai meidät tarttumaan kaikkiin näihin haasteisiin ja onnistumaan?

Intohimo. Innostus. Seikkailun jännitys. Voiton kutkutus. Ja halu rikkoa mahdollisuuksien rajoja, kuten olemme aina tehneet. Tämä on saanut meidät innovoimaan ja parantamaan suorituskykyä ottamalla käyttöön älykkäitä uusia teknologioita.

Tärkeimmät toteuttamamme innovaatiot

Olemme innostuneita muustakin kuin pelkästä voittamisesta, kuten jotkin tärkeimmistä innovaatioistamme todistavat:

– Ensimmäinen sisärenkaaton rengas amerikkalaisiin autoihin (1947)
– Ensimmäinen radiaalirengas Amerikan markkinoilla (1965)
– Ensimmäinen runflat-rengas (1967)
– Ensimmäinen maastorengas (1976)
– Ensimmäinen raskaiden kuorma-autojen/hyötyajoneuvojen rengasmallisto (1996)

Seuraavalla videolla juhlistetaan BFGoodrich-renkaiden 150-vuotista taivalta.

Celebrating 150 Years of Building | BFGoodrich® Tires

Ajoharrastajien valmistama ajoharrastajille

Jos olet ajoharrastaja, olemme sopiva valinta sinulle. Koska mekin olemme intohimoisia harrastajia! Panostamme työhömme täydellä sydämellä, sillä intohimomme ohjaa meitä kohti tavoitteitamme ja motivoi meitä tekemään unelmistasi totta.

Lupaamme mennä yhä pidemmälle, rikkoa innovaation rajoja, voittaa yhä enemmän kilpailuja, luoda voimakkaita tunteita ja saada adrenaliinin virtaamaan. Tavoitteenamme on tyydyttää kuljettajien seikkailunhalua ja jättää renkaanjälkemme historiaan

Olemme asiakkaidemme tukena lukuisissa tapahtumissa ympäri maailmaa. Aina messuista pieniin ruohonjuuritason tapahtumiin. Renkaamme on suunniteltu toimimaan vaikeissa ja äärimmäisissä olosuhteissa, niin tien päällä kuin maastossakin, ja ne tarjoavat vertaansa vailla olevaa suorituskykyä.

Meillä ei ole epäilyksiä kykyjemme suhteen kilpailuissa tai jokapäiväisessä elämässä, ei tien päällä eikä maastossa.

Entäpä sinä? Oletko valmis jännittävään seikkailuun ajoneuvosi ratissa?

fresh 020521 getsomephoto 020828 1
Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.